Dags för kickstart, 40 % högra arbetslöshet i Trosa Kommun – Socialdemokraterna i Trosa

Dags för kickstart, 40 % högra arbetslöshet i Trosa Kommun

Nu börjar det bli ett allt för tydligt mönster. Bokslut för Trosa kommun 2018 fördes 40 miljoner över till 2019, bokslut 2019 var det 90 miljoner till 2020 och nu när vi stänger böckerna för 2020 flyttar Moderaterna och övriga i majoriteten i Trosa kommun över 125 miljoner till 2021.

Den öppna arbetslösheten är 40% högre relativt sett sedan pandemin startad. Nu måste invånarna i Trosa Kommun vara i fokus. Se till att kickstarta det lokala näringslivet. använd de framflyttade investerings objekten för denna kickstart.

Min slutsats är att de inte ger den kommunalaorganisationen förutsättningar att klara av att genomföra de av fullmäktige fattade besluten. För mig är detta inte ett gott ledarskap från den politiska ledningen.

Nu ligger det hela 412 miljoner som skall investeras under 2021, 287 miljoner som beslutades i samband med budgeten i november 2020 och nu ytterligare 125 miljoner. Detta är en mycket stor summa pengar för vår kommun.

Det finns en lista på vad som ska göras för dessa pengar och som jag kan se det är det viktiga investeringar. Därför tycker jag att vi ska verkställa de beslut som vi har fattat i Kommunfullmäktige. I det läge som arbetsmarknaden befinner sig i skulle detta vara ett kickstart för vårt lokala näringsliv i Trosa kommun.

Den öppna arbetslösheten har stigit med 40 % i Trosa Kommun förhållande till nivån i mars 2020. Nu är det på tiden att Trosa Kommun också hjälper till att stimulera det lokala näringslivet på allvar. Det enda jag kräver är att Daniel Portnoff verkställer de beslut som han själv har föreslagit och beslutat. Annars är det dags att berätta vad som inte ska göras.

facebook Twitter Email