Kyrkorådet – Ställ era platser till förfogande – Socialdemokraterna i Trosa

Kyrkorådet – Ställ era platser till förfogande

Uttalande med anledning av att kyrkorådet inte beviljades ansvarsfrihet under kyrkofullmäktige den 14 juni 2021 i Trosa församling.

Socialdemokraterna ser allvarligt på att kyrkorådet inte beviljades ansvarsfrihet av kyrkofullmäktige den 14 juni för verksamhetsåret 2020.

Socialdemokraterna uppmanar de socialdemokrater som sitter i Trosa församlings kyrkoråd att ställa sina platser till förfogande.

Om vi ska hedra demokratin så är det enda moraliskt riktiga i den uppkomna situationen att hela kyrkorådet ställer sina platser tillförfogande säger Lennart Tällö ordförande för Socialdemokraterna.

Socialdemokraterna tycker att de andra nomineringsgrupperna, i Trosa församling, bör uppmana sina representanter i kyrkorådet att ställa sina platser tillförfogande.

Socialdemokraterna tycker att ett extra kyrkofullmäktige skall kallas in så fort så möjligt för att utse ett nytt kyrkoråd, senast innan augusti månads utgång.

Detta uttalande har tagits av ett enhälligt medlemsmöte i den socialdemokratiska arbetarekommunen i Trosa den 16 juni 2021.

Lennart Tällö
Ordförande

facebook Twitter Email